Mečevi 28.kola Prve lige Srbije u sezoni 2018/19 na programu su ove subote, a u nastavku su parovi i termini mečeva.

BEŽANIJA – OFK ŽARKOVO (subota 23.mart, 15:00 časova)

Beogradska Bežanija u okviru 28.kola Prve lige Srbije na svom stadionu dočekuje gradskog rivala, ekipu OFK Žarkovo. Domaći tim je ove sezone ostvario dvanaest pobeda, uz tri remija i dvanaest poraza, pa sa 39 bodova na svom kontu trenutno zauzima 8.mesto na tabeli. U prethodnom kolu odigrali su u Gornjem Milanovcu nerešeno sa ekipom Metalca, a rezultat je bio 1:1. Gosti su ove sezone ostvarili deset pobeda, uz sedam remija i deset poraza, pa sa 37 bodova na svom kontu trenutno zauzima 9.mesto na tabeli. U prethodnom kolu savladali su na svom stadionu ekipu Novog Pazara, a rezultat je bio 2:0. Prethodni duel ovih rivala odigran tokom jesenje polusezone u Žarkovu završen je pobedom ekipe OFK Žarkovo, a rezutat je bio 2:0 (0:0).

BUDUĆNOST – METALAC (subota 23.mart, 15:00 časova)

Dobanovačka Budućnost u okviru 28.kola Prve lige Srbije na svom stadionu dočekuje goste iz Gornjeg Milanovca, ekipu Metalca. Domaći tim je ove sezone ostvario sedam pobeda, uz osam remija i dvanaest poraza, pa sa 29 bodova na svom kontu trenutno zauzima 12.mesto na tabeli. U prethodnom kolu poraženi su na gostovanju u Ivanjici u duelu sa ekipom Javor Matisa, a rezultat je bio 1:0 (0:0). Gosti su ove sezone ostvarili dvanaest pobeda, uz devet remija i šest poraza, pa sa 45 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 5.mesto na tabeli. U prethodnom kolu odigrali su u Gornjem Milanovcu nerešeno sa ekipom Bežanije, a rezultat je bio 1:1. Prethodni duel ovih rivala odigran tokom jesenje polusezone u Gornjem Milanovcu završen je pobedom ekipe Metalca, a rezutat je bio 2:1 (2:1).

INĐIJA – ZLATIBOR (subota 23.mart, 15:00 časova)

Ekipa Inđije u okviru 28.kola Prve lige Srbije na svom stadionu dočekuje goste iz Čajetine, ekipu Zlatibora. Domaći tim je ove sezone ostvario petnaest pobeda, uz pet remija i sedam poraza, pa sa 50 bodova na svom kontu trenutno zauzima 3.mesto na tabeli. U prethodnom kolu savladali su kao gosti ekipu Teleoptika, a rezultat je bio 1:4. Gosti su ove sezone ostvarili petnaest pobeda, uz dva remija i deset poraza, pa sa 47 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 4.mesto na tabeli. U prethodnom kolu savladali su na svom terenu ekipu Sinđelića, a rezultat je bio 2:0. Prethodni duel ovih rivala odigran tokom jesenje polusezone na Zlatiboru istoimena ekipa je rešila u svoju korist, a rezultat je bio 1:0 (1:0).

NOVI PAZAR – TSC (subota 23.mart, 15:00 časova)

Ekipa Novog Pazara u okviru 28.kola Prve lige Srbije na svom stadionu dočekuje goste iz Bačke Topole, ekipu TSC-a. Domaći tim je ove sezone ostvario samo dve pobede, uz osam remija i sedamnaest poraza, pa sa 14 bodova na svom kontu trenutno zauzima poslednje 16.mesto na tabeli. U prethodnom kolu poraženi su kao gosti u duelu sa ekipom OFK Žarkovo, a rezultat je bio 2:0. Gosti su ove sezone ostvarili sedamnaest pobeda, uz osam remija i samo dva poraza, pa sa 59 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 1.mesto na tabeli. U prethodnom kolu savladali su na svom terenu ekipu Radničkog 1923, a rezultat je bio 2:0. Prethodni duel ovih rivala odigran tokom jesenje polusezone u Senti ekipa TSC-a je ubedljivo rešila u svoju korist, a rezultat je bio 6:0 (4:0).

RADNIČKI 1923 – OFK BEČEJ 1918 (subota 23.mart, 15:00 časova)

Kragujevački Radnički 1923 u okviru 28.kola Prve lige Srbije na svom stadionu dočekuje goste iz Bečeja, ekipu OFK Bečej 1918. Domaći tim je ove sezone ostvario trinaest pobeda, uz šest remija i osam poraza, pa sa 45 bodova na svom kontu trenutno zauzima 6.mesto na tabeli. U prethodnom kolu poraženi su kao gosti u duelu sa ekipom TSC-a, a rezultat je bio 2:0. Gosti su ove sezone ostvarili devet pobeda, uz šest remija i dvanaest poraza, pa sa 33 boda na svom kontu trenutno zauzimaju 11.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su na svom terenu podelili bodove sa ekipom Borca, a rezultat je bio 0:0. Prethodni duel ovih rivala odigran tokom jesenje polusezone u Bečeju ekipa Radničkog 1923 je rešila u svoju korist, a rezultat je bio 1:2 (0:1).

SINĐELIĆ – JAVOR MATIS (subota 23.mart, 15:00 časova)

Beogradski Sinđelić u okviru 28.kola Prve lige Srbije na svom stadionu dočekuje goste iz Ivanjice, ekipu Javor Matisa. Domaći tim je ove sezone ostvario deset pobeda, uz jedanaest remija i šest poraza, pa sa 41 bodom na svom kontu trenutno zauzima 7.mesto na tabeli. U prethodnom kolu poraženi su kao gosti u duelu sa ekipom Zlatibora, a rezultat je bio 2:0. Gosti su ove sezone ostvarili čak osamnaest pobeda, uz pet remija i četiri poraza, pa sa 59 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 2.mesto na tabeli. U prethodnom kolu savladali su na svom terenu ekipu Budućnosti, a rezultat je bio 1:0. Prethodni duel ovih rivala odigran tokom jesenje polusezone u Ivanjici ekipa Javor Matisa je rešila u svoju korist, a rezultat je bio 1:0 (1:0).

SLOBODA – TELEOPTIK (subota 23.mart, 15:00 časova)

Užička Sloboda u okviru 28.kola Prve lige Srbije na svom stadionu dočekuje goste iz Zemuna, ekipu Teleoptika. Domaći tim je ove sezone ostvario četiri pobede, uz pet remija i čak osamnaest poraza, pa sa 17 bodova na svom kontu trenutno zauzima pretposlednje 15.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti poraženi u duelu sa ekipom Trajala, a rezultat je bio 2:1. Gosti su tokom aktuelne sezone ostvarili pet pobeda, uz sedam remija i petnaest poraza, pa sa 22 boda na svom kontu trenutno zauzimaju 14.mesto na tabeli. U prethodnom kolu poraženi su na svom terenu u duelu sa ekipom Inđije, a rezultat je bio 1:4. Prethodni duel ovih rivala odigran tokom jesenje polusezone u Zemunu završen je podelom bodova, a rezultat je bio 1:1 (1:1).

BORAC – TRAYAL (subota 23.mart, 18:30 časova, TV)

Čačanski Borac u okviru 28.kola Prve lige Srbije na svom stadionu dočekuje goste iz Kruševca, ekipu Trajala. Domaći tim je ove sezone ostvario šest pobeda, uz sedam remija i četrnaest poraza, pa sa 25 bodova na svom kontu trenutno zauzima 13.mesto na tabeli. U prethodnom kolu podelili su kao gosti bodove sa ekipom OFK Bečej 1918, a rezultat je bio 0:0. Gosti su ove sezone ostvarili deset pobeda, uz pet remija i dvanaest poraza, pa sa 35 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 10.mesto na tabeli. U prethodnom kolu savladali su na svom terenu ekipu Slobode, a rezultat je bio 2:1. Prethodni duel ovih rivala odigran tokom jesenje polusezone u Kruševcu završen je pobedom ekipe Trajala, a rezultat je bio 2:1 (0:0).