Od petka do ponedeljka na programu su mečevi 12.kola Prve lige Srbije u sezoni 2018/19, a u nastavku su parovi i termini mečeva.

SINĐELIĆ – ZLATIBOR (petak 19.oktobar, 14:30 časova)

Prvi meč 12.kola Prve lige Srbije ujedno je i derbi meč ove runde, u kome ekipa Sinđelića dočekuje goste iz Čajetine, ekipu Zlatibora. Domaćini su jedini neporaženi tim sa šest pobeda i pet remija, pa sa 23 boda na svom kontu trenutno zauzimaju 4.mesto na tabeli. Gosti su najprijatnije iznenađenje na startu aktuelne sezone sa čak devet pobeda, uz jedan remi i jedan poraz, pa sa 28 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 1.mesto na tabeli.

BUDUĆNOST – JAVOR MATIS (subota 20.oktobar, 14:30 časova)

Dobanovačka Budućnost u okviru 12.kola Prve lige Srbije na svom stadionu dočekuje goste iz Ivanjice, ekipu Javor Matisa. Domaći tim je na startu aktuelne sezone zabeležio samo dve pobede, uz četiri remija i pet poraza, pa sa 10 bodova na svom kontu trenutno zauzima 13.mesto na tabeli. Gosti su na startu sezone bili mnogo uspešniji sa sedam pobeda, uz tri remija i jedan poraz, pa sa 24 boda na svom kontu trenutno zauzimaju 3.mesto na tabeli.

RADNIČKI 1923 – TSC (subota 20.oktobar, 14:30 časova)

Kragujevački Radanički 1923 u okviru 12.kola Prve lige Srbije na svom stadionu dočekuje goste iz Baačke Topole, ekipu TSC-a. Domaćini su sezonu započeli sa četiri pobede, uz jedan remi i pet poraza, pa sa 13 bodova na svom kontu i utakmicom manje trenutno zauzimaju 9.mesto na tabeli. Gosti su na startu sezone zabeležili četiri pobede, uz pet remija i dva poraza, pa sa 17 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 6.mesto na tabeli.

BORAC – OFK BEČEJ 1918 (subota 20.oktobar, 17:00 časova)

Čačanski Borac u okviru 12.kola Prve lige Srbije na svom stadionu dočekuje ekipu OFK Bečej 1918 iz istoimene opštine. Domaćini su na startu aktuelne sezone zabeležili dve pobede, uz pet remija i četiri poraza, pa sa 11 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 12.mesto na tabeli. Gosti su ove sezone zabeležili četiri pobede, uz čak sedam poraza, pa sa 12 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 10.mesto na tabeli.

BEŽANIJA – METALAC (nedelja 21.oktobar, 14:30 časova)

Beogradska Bežanija u okviru 12.kola Prve lige Srbije dočekuje goste iz Gornjeg Milanovca, ekipu Metalca. Domaćini su aktuelnu sezonu započeli sa pet pobeda, uz jedan remi i pet poraza, pa sa 16 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 7.mesto na tabeli. Gosti su na startu sezone stigli do četiri pobede, uz pet remija i jedan poraz, pa sa 17 bodova na svom kontu i utakmicom manje trenutno zauzimaju 5.mesto na tabeli.

INĐIJA – TELEOPTIK (nedelja 21.oktobar, 14:30 časova)

Ekipa Inđije u okviru 12.kola Prve lige Srbije na svom stadionu dočekuje goste iz Zemuna, ekipu Teleoptika. Domaćini su dobro započeli sezonu sa osam pobeda, uz dva remija i jedan poraz, pa sa 26 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 2.mesto na tabeli. Gosti su sezonu započeli sa četiri pobede, uz tri remija i četiri poraza, pa sa 15 bodova a svom kontu trenutno zauzimaju 8.mesto na tabeli.

NOVI PAZAR – OFK ŽARKOVO (nedelja 21.oktobar, 14:30 časova)

U okviru 12.kola Prve lige Srbije ekipa Novog Pazara na svom stadionu dočekuje goste iz Beograda, ekipu OFK Žarkovo. Domaćini na startu sezone nemaju nijednu pobedu, uz četiri remija i čak sedam poraza, pa sa 4 boda na svom kontu trenutno zauzimaju pretposlednje 15.mesto na tabeli. Gosti su debitantsku sezonu započeli sa tri pobede, uz dva remija i šest poraza, pa sa 11 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 11.mesto na tabeli.

SLOBODA – TRAYAL (ponedeljak 22.oktobar, 18:00 časova, TV)

Poslednji meč 12.kola Prve lige Srbije igra se u Užicu gde ekipa Slobode na svom stadionu dočekuje goste iz Kruševca, ekipu Trajala. Domaći tim je izuzetno loše započeo sezonu, bez pobede i uz dva remija i čak devet poraza, pa sa 2 boda na svom kontu trenutno zauzima poslednje 16.mesto na tabeli. Gosti su sezonu započeli sa dve pobede, uz tri remija i šest poraza, pa sa 9 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 14.mesto na tabeli.