Mečevi 26.kola Prve lige Srbije u sezoni 2018/19 na programu su u nedelju i ponedeljak, a u nastavku su parovi i termini mečeva.

BEŽANIJA – JAVOR MATIS (nedelja 10.mart, 15:00 časova)

Beogradska Bežanija u okviru 26.kola Prve lige Srbije na svom stadionu dočekuje goste iz Ivanjice, ekipu Javor Matisa. Domaći tim je ove sezone ostvario dvanaest pobeda, uz dva remija i jedanaest poraza, pa sa 38 bodova na svom kontu trenutno zauzima 8.mesto na tabeli. U prethodnom kolu savladali su kao gosti ekipu Zlatibora, a rezultat je bio 0:3. Gosti su ove sezone ostvarili šesnaest pobeda, uz pet remija i četiri poraza, pa sa 53 boda na svom kontu trenutno zauzimaju 2.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su na svom terenu savladali ekipu Novog Pazara, a rezultat je bio 6:3. Prethodni susret ovih rivala odigran tokom jesenje polusezone u Ivanjici završen je pobedom ekipe Javor Matisa,a rezultat je bio 4:1 (2:0).

BORAC – TSC (nedelja 10.mart, 15:00 časova)

Čačanski Borac u okviru 26.kola Prve lige Srbije na svom stadionu dočekuje goste iz Bačke Topole, ekipu TSC-a. Domaći tim je ove sezone ostvario šest pobeda, uz šest remija i trinaest poraza, pa sa 24 boda na svom kontu trenutno zauzima 13.mesto na tabeli. U prethodnom kolu poraženi su kao gosti u duelu sa ekipom OFK Žarkovo, a rezultat je bio 2:1. Gosti su ove sezone ostvarili petnaest pobeda, uz osam remija i samo dva poraza, pa sa 53 boda na svom kontu trenutno zauzimaju 1.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini savladali užičku Slobodu, a rezultat je bio 4:0. Prethodni duel ovih rivala odigran toko jesenje polusezone u Senti završen je podelom bodova, a rezultat je bio 0:0.

BUDUĆNOST – ZLATIBOR (nedelja 10.mart, 15:00 časova)

Dobanovačka Budućnost u okviru 26.kola Prve lige Srbije na svom stadionu dočekuje ekipu Zlatibora. Domaći tim je ove sezone ostvario šest pobeda, uz osam remija i jedanaest poraza, pa sa 26 bodova na svom kontu trenutno zauzima 12.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti podelili bodove sa ekipom Sinđelića, a rezultat je bio 0:0. Gosti su ove sezone ostvarili četrnaest pobeda, uz dva remija i devet poraza, pa sa 44 boda na svom kontu trenutno zauzimaju 5.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su na svom terenu pretrpeli poraz u duelu sa ekipom Bežanije, a rezultat je bio 0:3. Prethodni susret ovih rivala odigran tokom jesenje polusezone na Zlatiboru završen je trijumfom istoimene ekipe rezultatom 2:0 (1:0).

NOVI PAZAR – METALAC (nedelja 10.mart, 15:00 časova)

Ekipa Novog Pazara u okviru 26.kola Prve lige Srbije na svom stadionu dočekuje goste iz Gornjeg Milanovca, ekipu Metalca. Domaći tim je ove sezone ostvario samo jednu pobede, uz osam remija i čak šesnaest poraza, pa sa 11 bodova na svom kontu trenutno zauzima poslednje 16.mesto na tabeli. U prethodnom kolu poraženi su kao gosti u duelu sa ekipom Javor Matisa, a rezultat je bio 6:3. Gosti su ove sezone ostvarili dvanaest pobeda, uz osam remija i pet poraza, pa sa 44 boda na svom kontu trenutno zauzimaju 4.mesto na tabeli. U prethodnom kolu pretrpeli su poraz na domaćem terenu u duelu sa ekipom Radničkog 1923, a rezultat je bio 1:2. Prethodni susret ovih rivala odigran tokom jesenje polusezone u Gornjem Milanovcu završen je trijumfom ekipe Metalca, a rezultat je bio 2:1 (1:1).

RADNIČKI 1923 – OFK ŽARKOVO (nedelja 10.mart, 15:00 časova)

Kragujevački Radnički 1923 u okviru 26.kola Prve lige Srbije na svom stadionu dočekuje goste iz Beograda, ekipu OFK Žarkovo. Domaći tim je ove sezone ostvario trinaest pobeda, uz pet remija i sedam poraza, pa sa 44 boda na svom kontu trenutno zauzima 6.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti savladali ekipu Metalca, a rezultat je bio 1:2. Gosti su ove sezone ostvarili devet pobeda, uz šest remija i deset poraza, pa sa 33 boda na svom kontu trenutno zauzimaju 9.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su na svom terenu savladali ekipu Borca, a rezultat je bio 2:1. Prethodni susret ovih rivala odigran tokom jesenje polusezone u Beogradu završen je trijumfom ekipe Radničkog 1923, a rezultat je bio 0:1 (0:0).

SLOBODA – OFK BEČEJ 1918 (nedelja 10.mart, 15:00 časova)

Užička Sloboda u okviru 26.kola Prve lige Srbije na svom stadionu dočekuje goste iz Bečeja, ekipu OFK Bečej 1918. Domaći tim je ove sezone ostvario samo tri pobede, uz pet remija i čak sedamnaest poraza, pa sa 14 bodova na svom kontu trenutno zauzima pretposlednje 15.mesto na tabeli. U prethodnom kolu poraženi su kao gosti u duelu sa ekipom TSC-a, a rezultat je bio 4:0. Gosti su ove sezone ostvarili devet pobeda, uz pet remija i jedanaest poraza, pa sa 32 boda na svom kontu trenutno zauzimaju 10.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini savladali ekipu Teleoptika, a rezultat je bio 1:0. Prethodni susret ovih rivala odigran tokom jesenje polusezone u Bečeju završen je trijumfom ekipe OFK Bečej 1918, a rezultat je bio 3:0 (2:0).

INĐIJA – SINĐELIĆ (ponedeljak 11.mart, 14:00 časova, TV)

Ekipa Inđije u okviru 26.kola Prve lige Srbije na svom stadionu dočekuje goste iz Beograda, ekipu Sinđelića. Domaći tim je ove sezone ostvario četrnaest pobeda, uz četiri remija i sedam poraza, pa sa 46 bodova na svom kontu trenutno zauzima 3.mesto na tabeli. U prethodnom kolu poraženi su kao gosti u duelu sa ekipom Trajala, a rezultat je bio 3:0. Gosti su ove sezone ostvarili deset pobeda, uz deset remija i pet poraza, pa sa 40 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 7.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su na svom terenu podelili bodove sa ekipom Budućnosti, a rezultat je bio 0:0. Prethodni susret ovih rivala odigran tokom jesenje polusezone u Beogradu završen je podelom bodova, a rezultat je bio 0:0.

TELEOPTIK – TRAYAL (ponedeljak 11.mart, 14:00 časova)

Zemunski Teleoptik u okviru 26.kola Prve lige Srbije na svom stadionu dočekuju goste iz Kruševca, ekipu Trajala. Domaći tim je ove sezone ostvario pet pobeda, uz šest remija i četrnaest poraza, pa sa 21 bodom na svom kontu trenutno zauzimaj 14.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti poraženi u duelu sa ekipom OFK Bečej 1918, a rezultat je bio 1:0. Gosti su ove sezone ostvarili devet pobeda, uz četiri remija i dvanaest poraza, pa sa 31 bodom na svom kontu trenutno zauzimaju 11.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su na svom terenu savladali ekipu Inđije, a rezultat je bio 3:0. Prethodni susret ovih rivala odigran tokom jesenje polusezone u Kruševcu završen je trijumfom ekipe Teleoptika, a rezultat je bio 0:1 (0:0).