Legendarni fudbaler Dragoslav Šekularac, druga Zvezdina zvezda, preminuo je danas u 82.godini života.

Jedan od najboljih srpskih, jugoslovenskih i svetskih fudbalera svog vremena, druga ''Zvezdina zvezda'' odmah nakon Rajka Mitića, neprevaziđeni virtuoz čiji su driblinzi oduševljavali publiku i bili inspiracija za naredne generacije, čovek koji je doživeo veliku popularnost i koga su poštovali i najveći rivali. Tako bi ukratko mogla da se opiše karijera legendarnog Dragoslava Šekularca.

Rođen je 8.novembra 1937.godine u Štipu (Makedonija, Kraljevina Jugoslavija), a za prvi tim Crvene zvezde debitovao je 1955.godine. Za jedanaest godina provedenih u tom klubu odigrao je 375 utakmica i postigao 119 pogodaka, a u tom periodu osvojio je pet titula državnog prvaka i tri kupa. Karijeru je potom nastavio nastupajući za nemački Karlsrue, američki Sent Luis, OFK Beograd, nekoliko kolumbijskih klubova, francuski Pariz i kanadske Bele Orlove. Kao reprezentativac Jugoslavije bio je olimpijski pobednik, četvrti na svetu i drugi u Evropi. Za državni tim je odigrao 41 utakmicu i postigao 6 pogodaka.

Kao trener je sa Crvenom zvezdom osvojio ''duplu krunu'', a tim sa Marakane koji je ostavio svom nasledniku u prvoj sezoni posle njegovog odlaska postao je šampion Evrope i sveta. Radio je i u Kanadi, Gvatemali, Australiji, Meksiku, Saudijskoj Arabiji, Španiji i Južnoj Koreji.

O tačnom vremenu održavanja komemoracije i sahrane javnost će biti naknadno obaveštena.

Zajednica klubova Super lige i Prve lige Srbije izražava najdublje saučešće njegovoj porodici, bližnjima i fudbalskom klubu Crvena zvezda.

FOTO: crvenazvezdafk.com