Na današnjoj izbornoj sednici Skupštine Zajednice fudbalskih klubova Super lige i Prve lige Srbije za mandatni period 2024-2028 izabrano je novo rukovodstvo, usvojeni izveštaji za prethodnu sezonu i utvrđen raspored takmičenja za sezonu 2024/25 u okviru oba takmičarska ranga.

Danas je u hotelu Radison u Beogradu održana izborna sednica Skupštine Zajednice fudbalskih klubova Super lige i Prve lige Srbije za mandatni period 2024-2028. Izabran je novi predsednik Zajednice, a tu funkciju će u naredne četiri godine obavljati gospodin Dragoljub Zbiljić, predsednik FK Vojvodina. On će na toj poziciji zameniti gospodina Dragomira Lazovića koji je osam godina izuzetno uspešno rukovodio Zajednicom i kome je iskazana posebna zahvalnost uručenjem prigodnog poklona. Na poziciju potpredsednika izabrani su Marko Petrović (FK Crvena zvezda) i Milorad Nikolić (FK Partizan).

Članovi Izvršnog odbora Zajednice postali su Vladimir Đorđević (FK Mladost Lučani), Slavko Perović (FK Radnički 1923), Zoran Kostadinov (OFK Vršac) i Dejan Savić (GFK Dubočica). Nadzorni odbor činiće Željko Šakota, Aleksandar Perin i Aleksandar Vlaškalić.

Takođe usvojeni su finansijski izveštaji o poslovanju za 2023. godinu, kao i izveštaji organa takmičenja za takmičarsku sezonu 2023/24. Usvojen je kalendar takmičenja za takmičarsku sezonu 2024/25, određeni su takmičarski brojevi sa rasporedom prvenstva za Super ligu i Prvu ligu Srbije.

FOTO : Zajednica