Pred nama su mečevi poslednjeg 37. kola Prve lige Srbije u takmičarskoj sezoni 2021/22. Ovoga puta bićete u prilici da pratite direktne televizijske prenose dva susreta, Javor Matis – Loznica i Železničar – OFK Žarkovo.

JAVOR MATIS – LOZNICA (subota 21. maj, 17:30 časova, TV Arena sport 3)

Ivanjički Javor Matis u okviru poslednjeg 37. kola Prve lige Srbije na svom stadionu dočekuje ekipu Loznice iz istoimenog grada. Domaći tim je tokom aktuelne sezone zabeležio 18 pobeda, uz 12 remija i 6 poraza, pa sa 66 bodova na svom kontu trenutno zauzima 2. mesto na tabeli. Pobedom u ovom duelu Ivanjičani bi obezbedili direktan plasman u elitni rang, bez obzira na rezultate ostalih mečeva. Gosti su tokom aktuelne sezone zabeležili 12 pobeda, uz 9 remija i 15 poraza, pa sa 45 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 8. mesto na tabeli. Za Lozničane ovaj duel nema nikakav rezultatski značaj, jer ne mogu popraviti poziciju na tabeli.

ŽELEZNIČAR – OFK ŽARKOVO (subota 21. maj, 17:30 časova, TV Arena sport 2)

Pančevački Železničar u okviru poslednjeg 37. kola Prve lige Srbije na svom stadionu dočekuje goste iz Beograda, ekipu Žarkova. Domaći tim je tokom aktuelne sezone zabeležio 19 pobeda, uz 8 remija i 9 poraza, pa sa 65 bodova na svom kontu trenutno zauzima 3. mesto na tabeli. Za njih ovaj duel ima veliki značaj, jer su sve opcije otvorene, od direktnog plasmana u elitni rang do ispadanja iz zone baraža. Gosti su tokom aktuelne sezone zabeležili 14 pobeda, uz 7 remija i 15 poraza, pa sa 49 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 6. mesto na tabeli. Za Beograđane ovaj meč nema veliki takmičarski značaj, jer ne mogu da poprave trenutni plasman.