Danas je u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi održana 3. sednica Skupštine Zajednice fudbalskih klubova Super lige i Prve lige Srbije kojom je predsedavao Dragomir Lazović, predsednik Zajednice. Od ukupno 32 delegata sednici su prisustvovali predstavnici 25 klubova. 

Ispred Fudbalskog saveza Srbije sednici je prisustvovao generalni sekretar Jovan Šurbatović.

Na sednici je usvojen Izveštaj o finansijskom poslovanju Zajednice za 2021. godinu, kao i novi Statut Zajednice koji je usklađen sa odredbama novog statuta Fudbalskog saveza Srbije. Najznačajnije izmene u odnosu na dosadašnji, predstavlja formiranje novih organa u okviru Zajednice, Veće klubova Super lige i Veće klubova Prve lige koje za cilj imaju sistematičnije bavljenje pitanjima za svaku ligu ponaosob, čime će se modernizovati i unaprediti saradnja između klubova u cilju ostvarivanja opšteg interesa. 

Klubovima je predstavljen novi ugovor koji se odnosi na prikupljanje podataka iz takmičenja, a koji će od sezone 2022/23 u narednih pet godina doneti značajne finansijske benefite klubovima obe lige. Takođe, najavljeno je zaključivanje novih sponzorskih ugovora o kojima se trenutno vode pregovori, uglavnom sa međunarodnim kompanijama. 

Pohvaljena je izuzetna saradnja sa Fudbalskim savezom Srbije koji je u kratkom vremenskom periodu prepoznao određene zahteve klubova i Zajednice i na efikasan način doneo određene odluke kojima je olakšano poslovanje klubova. Takođe, izraženo je veliko zadovoljstvo rezultatima koje su postigli FK Crvena zvezda i FK Partizan u UEFA takmičenjima, što je podiglo rejting domaće lige, kao i samu poziciju naše zemlje na evropskoj rang listi. 

Izraženo je zadovoljstvo implementiranom VAR tehnologijom koja je donela sigurnost kod odlučivanja u samoj igri, čime je značajno popravljeno suđenje na utakmicama Super lige Srbije. Takmičenja u obe lige odvijaju se u skladu sa Propozicijama i kalendarom uz manje probleme sa odlaganjem pojedinih utakmica Prve lige Srbije zbog loših vremenskih uslova. 

U veoma konstruktivnoj diskusiji ocenjeno je da budućnost Zajednice leži u jedinstvu svih profesionalnih klubova, što će doprineti ukupnom povećanju komercijalnih kapaciteta i stvoriti nove mogućnosti za poboljšanje položaja klubova i samog takmičenja. 

Upućen je apel svim klubovima da se uzdrže od isticanja raznih medijskih saopštenja kojima se urušava pozitivna atmosfera, što za posledicu ima sprečavanje razvoja domaćih takmičenja. Klubovima je upućena molba za više uzajamnog uvažavanja i međusobnog razumevanja radi ostvarivanja zajedničkih ciljeva.