Mečevi 15.kola Prve lige Srbije u sezoni 2019/20 na programu su od petka do ponedeljka, a u nastavku su parovi i termini susreta.

TRAYAL – SMEDEREVO 1924 (petak 18.oktobar, 18:00 časova)

Kruševački Trajal u okviru 15.kola Prve lige Srbije na stadionu ’’Mladost’’ dočekuje goste iz Smedereva, ekipu Smederevo 1924. Domaćini su ove sezone odigrali meč manje ostvarivši tri pobede, uz sedam remija i tri poraza, pa sa 16 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 12.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti podelili bodove sa ekipom OFK Žarkovo, a rezultat je bio 1:1. Gosti su ove sezone ostvarili sedam pobeda, uz sedam pretrpljenih poraza, pa sa 21 bodom na svom kontu trenutno zauzimaju 7.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini savladali ekipu Kabela, a rezultat je bio 2:1. Meč je zakazan za petak 18.oktobar, sa početkom u 18:00 časova.

BUDUĆNOST – ZLATIBOR (subota 19.oktobar, 15:00 časova)

Dobanovačka Budućnost u okviru 15.kola Prve lige Srbije na svom stadionu dočekuje goste iz Čajetine, ekipu Zlatibora. Domaćini su ove sezone ostvarili samo jednu pobedu, uz četiri remija i devet poraza, pa sa 7 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju poslednje 16.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti poraženi u duelu sa ekipom Sinđelića, a rezultat je bio 3:2. Gosti su ove sezone odigrali meč manje ostvarivši pet pobeda, uz pet remija i tri poraza, pa sa 20 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 9.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini savladali ekipu Kolubare, a rezultat je bio 1:0. Meč je zakazan za subotu 19.oktobar, sa početkom u 15:00 časova.

GRAFIČAR – SINĐELIĆ (subota 19.oktobar, 15:00 časova)

Beogradski Grafičar u okviru 15.kola Prve lige Srbije na pomoćnom terenu stadiona ’’Rajko Mitić’’ dočekuje gradskog rivala, ekipu Sinđelića. Domaćini su ove sezone odigrali meč manje ostvarivši šest pobeda, uz pet remija i dva poraza, pa sa 23 boda na svom kontu trenutno zauzimaju 2.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti podelili bodove sa ekipom Metalca, a rezultat je bio 0:0. Gosti su ove sezone ostvarili četiri pobede, uz četiri remija i šest poraza, pa sa 16 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 13.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini savladali ekipu Budućnosti, a rezultat je bio 3:2. Meč je zakazan za subotu 19.oktobar, sa početkom u 15:00 časova.

RADNIČKI PIROT – OFK BAČKA (subota 19.oktobar, 15:00 časova)

Pirotski Radnički u okviru 15.kola Prve lige Srbije na svom stadionu dočekuje goste iz Bačke Palanke, ekipu OFK Bačka. Domaćini su ove sezone ostvarili pet pobeda, uz tri remija i šest poraza, pa sa 18 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 10.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti poraženi u duelu sa ekipom Dinama, a rezultat je bio 2:1. Gosti su ove sezone ostvarili šest pobeda, uz tri remija i pet poraza, pa sa 21 bodom na svom kontu trenutno zauzimaju 6.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini savladali ekipu Zemuna, a rezultat je bio 1:0. Meč je zakazan za subotu 19.oktobar, sa početkom u 15:00 časova.

ZEMUN – RADNIČKI 1923 (subota 19.oktobar, 15:00 časova)

Beogradski Zemun u okviru 15.kola Prve lige Srbije na svom stadionu dočekuje goste iz Kragujevca, ekipu Radničkog 1923. Domaćini su ove sezone ostvarili tri pobede, uz tri remija i osam poraza, pa sa 12 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 15.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti poraženi u duelu sa ekipom  OFK Bačka, a rezultat je bio 1:0. Gosti su ove sezone odigrali meč manje ostvarivši četiri pobede, uz tri remija i šest poraza, pa sa 15 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 14.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini poraženi u duelu sa ekipom Novog Pazara, a rezultat je bio 0:1. Meč je zakazan za subotu 19.oktobar, sa početkom u 15:00 časova.

KABEL – DINAMO (nedelja 20.oktobar, 15:00 časova)

Novosadski Kabel u okviru 15.kola Prve lige Srbije na stadionu na Slanoj bari dočekuje goste iz Vranja, ekipu Dinama. Domaćini su ove sezone ostvarili šest pobeda, uz pet remija i tri poraza, pa sa 23 boda na svom kontu trenutno zauzimaju 4.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti poraženi u duelu sa ekipom Smedereva 1924, a rezultat je bio 2:1. Gosti su ove sezone takođe ostvarili šest pobeda, uz pet remija i tri poraza, pa sa 23 boda na svom kontu trenutno zauzimaju 3.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini savladali ekipu Radničkog iz Pirota, a rezultat je bio 2:1. Meč je zakazan za nedelju 20.oktobar, sa početkom u 15:00 časova.

NOVI PAZAR – METALAC (nedelja 20.oktobar, 18:00 časova)

Ekipa Novog Pazara iz istoimenog grada u okviru 15.kola Prve lige Srbije na svom stadionu dočekuje goste iz Gornjeg Milanovca, ekipu Metalca. Domaćini su ove sezone ostvarili šest pobeda, uz četiri remija i četiri poraza, pa sa 22 boda na svom kontu trenutno zauzimaju 5.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti savladali ekipu Radničkog 1923, a rezultat je bio 0:1. Gosti su ove sezone ostvarili osam pobeda, uz dva remija i četiri poraza, pa sa 26 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 1.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini podelili bodove sa ekipom Grafičara, a rezultat je bio 0:0. Meč je zakazan za nedelju 20.oktobar, sa početkom u 18:00 časova.

KOLUBARA – OFK ŽARKOVO (ponedeljak 21.oktobar, 18:00 časova)

Lazarevačka Kolubara u okviru 15.kola Prve lige Srbije na svom stadionu dočekuje goste iz Beograda, ekipu OFK Žarkovo. Domaćini su ove sezone ostvarili šest pobeda, uz dva remija i šest poraza, pa sa 20 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 8.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti poraženi u duelu sa ekipom Zlatibora, a rezultat je bio 1:0. Gosti su ove sezone ostvarili četiri pobede, uz pet remija i pet poraza, pa sa 17 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 11.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini podelili bodove sa ekipom Trajala, a rezultat je bio 1:1. Meč je zakazan za ponedeljak 21.oktobar, sa početkom u 18:00 časova.