U prostorijama SC Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi danas je održana sednica Skupštine Zajednice fudbalskih klubova Super lige i Prve lige Srbije. Prenosimo vam zaključke ove sednice:

Današnjom sednicom Skupštine Zajednice Super i Prve lige Srbije predsedavao je predsednik Zajednice, gospodin Dragomir Lazović, a sednici su prisustvovali i generalni sekretar FSS gospodin Jovan Šurbatović, kao i predsednik Sudijske komisije FSS, gospodin Milan Karadžić.

U uvodnom obraćanju predsednik Dragomir Lazović se zahvalio svim prisutnima i pohvalio funkcionisanje Zajednice i angažovanje menadžmenta na različitim projektima.

Generalni sekretar Darko Ramovš izvestio je delegate o aktivnostima Zajednice u proteklom periodu, ocenivši poslovanje kao vrlo uspešno zbog činjenice da Super liga posle dužeg vremena ima naslovnog sponzora, da je u saradnji sa klubovima i FSS značajno podignut nivo infrastrukture izgradnjom novih terena, kao i zbog činjenice da je uspešno završen rad na nekoliko projekata.

Generali sekretar Fudbalskog saveza Srbije Jovan Šurbatović izvestio je prisutne o angažovanju ove organizacije po svim značajnim pitanjima vezanim za unapređenje profesionalnog fudbala. Istakao je zadovoljstvo angažovanjem i saradnjom FSS, klubova i Zajednice na svemu urađenom do sada, što je u velikoj meri doprinelo kvalitetu, a posebno u smislu infrastrukture i digitalizacije, kao i procesa implementacije VAR tehnologije. Takođe, izrazio je zadovoljstvo inicijativom koju su podržali svi klubovi, a koja se odnosi pokretanje inicijative za izradu zakona i utvrđivanje modela privatizacije fudbalskih klubova.

Razgovararalo se i o aktuelnoj situaciji u vezi sa suđenjem u Linglong Tire Super ligi Srbije, o čemu je vođena iscrpna diskusija u kojoj je učestvovao predsednik sudijske komisije FSS Milan Karadžić. Jednoglasno je zaključeno da je kvalitet suđenja u proteklom delu takmičenja bio dobar, a da su ukupan utisak pokvarile pojedine sudijske greške u poslednjih nekoliko kola.

Fudbalski klub Crvena zvezda je pokrenuo zvaničnu inicijativu koja se odnosi na povećanje broja stranih igrača koji imaju pravo nastupa u Linglong Tire Super ligi Srbije, sa dosadašnjih četiri na osam, koja bi bila u primeni od naredne sezone. Navedeni predlog sadržao je određene finansijske obaveze koje bi imao klub koji želi da angažuje više stranih igrača od propisanog broja.